lördag 3 oktober 2015

Svar och tankar - Kapitel 7



Den här veckan var vi alltså på jakt efter ett mer passande namn på "Odjuret". Här kommer några av alla påhittiga förslag vi fått in:

”Piggekott, Piggelin, Murvpigg, Taggis, Piggis, Bamsen, Stickis eller Tagboll” - Lena skola klass 5

”Oggy, Bob, Brage, Pladder-baggen eller Igelkott.” - Almers skola klass 4B

Iron, Konvalj, Yoshi, Slickaren, Iggly eller Bowster.” - Klass 5B, Bäckagårdskolan

”Igge Polis eller Gruffalo" - 3A på Stensbergskolan

”Taggen, Igelkott, Grim, Kotten, Koko, Taggtagg, Minitaggo, Baggätare, Korven, Babbel, Haugen, Piggy, Morran eller Bubben.” - 5 H Ladubacksskolan


På bloggen pågår den här veckan en undersökning av hur gammal ni tror att W (jag) är. Än så länge tror de flesta att jag är mellan 30 och 50 år. Flera klasser har även skrivit in och förklarat hur de kommit fram till sina gissningar.

”Hej!

Vi i vår klass hade en häftig diskussion kring författarens ålder!
Vi är två "läger":
Hälften av oss tror att författaren är i 30-årsåldern då boken är "Science fiction"-aktig, handlar om rymden och författaren har mycket fantasi kring t.ex. huvudpersonernas namn.
Hälften av oss tror att författaren är i 50-årsåldern eller äldre då vi tänker att man ofta börjar skriva som pensionär. Pensionärer har tid att skriva och mycket tid att göra det de vill. I texten används ord som "Dock" och det använder inte yngre personer...

M.v.h.
Balder, Vittra Brotorp”


”Hej!

Vi börjar samla lite namn på författare som vi tror att det är. Just nu har vi två författare som vi har listat högst upp på listan. Båda författarnas efternamn börjar på W.

Det känns som att författaren är erfaren och har skrivit flera böcker tidigare, så vi tror inte att författaren är i 20-års åldern. Vi tror istället att författaren är mellan 40-50 år.

Hälsningar
4-6 A Danderyds Montessoriskola
 //W

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar