torsdag 28 maj 2015

Allting har en början

Ett skepp kom lastat kommer bli en äventyrsberättelse som barnen förhoppningsvis kan känna igen sig i. Konstigt nog så börjar ändå berättelsen i den inte allt för bekanta yttre rymden. Kanske mindre konstigt då att berättelsen inleds på ett rymdskepp. Vart skeppet är på väg? Kanske till en väldigt bekant del av universum. Kanske inte. Vi får helt enkelt vänta och se vart äventyret tar oss.

måndag 25 maj 2015

Bokens titel

Vi tänkte börja de kommande veckornas avslöjanden med en riktig braknyhet. Bokens titel är spikad och det är fritt fram att låta eleverna plocka fram sina "spåkulor" och börja fundera kring vad boken skulle kunna handla om. Bokens titel kommer att vara....

Ett skepp kom lastat

söndag 24 maj 2015

Små avslöjanden

Trots att allting är väldigt hemligt kring projektet "W som i författare" så kommer vi de sista veckorna innan sommarlovet att komma med några små avslöjanden här på bloggen. Kommer bokens titel att avslöjas? Kommer det något avslöjande om bokens innehåll? Håll utkik så får ni se. Sedan får ni avgöra själva om och hur ni väljer att dela med er av avslöjandena till era elever.

onsdag 13 maj 2015

Välkomna

Lagom till höstterminen drar ett projekt igång där en ej namngiven författare kommer att släppa en tidigare ej utgiven bok via nätet. Boken kommer att släppas ett kapitel/vecka under hela höstterminen. Boken är tänkt att kunna användas som högläsningsbok från årskurs 2 och som egen läsning från årskurs 4.

Eleverna kommer alltså att bli först i världen att få höra/läsa boken. Vår förhoppning är att boken kommer att kunna vara en grund för många diskussioner kring skrivande, författarskap och olika aspekter i bokens handling. Dessutom kommer barnen få chansen att dela med sig av sina tankar till andra klasser runt om i landet. De kommer även att kunna ställa frågor direkt till författaren och kanske tar de även chansen att påverka handlingen i själva boken?

Projektet går under det kryptiska namnet "W som i författare" och mer information kommer att komma närmare sommaren. Har du som lärare några nyfikna frågor redan nu så går det bra att maila till wsomif@gmail.com.

/W