torsdag 22 november 2018

Nu även i din bokhandel

Nu börjar "Ett skepp kom lastat" även dyka upp i bokhandeln. Beställ på nätet på t.ex. Adlibris eller CDON eller be din lokala bokhandel att beställa in boken (om de inte redan har den inne givetvis).

Eller så beställer du boken direkt från förlaget genom länken i inlägget nedan. Där får du billigast pris, men högre fraktkostnad och en begränsning på max 5 exemplar/beställning.

Välj det alternativ som passar dig bäst.

Trevlig läsning!

P.s.
Missa inte lärarhandledningen som finns tillgänglig gratis, bara här på bloggen.

tisdag 20 november 2018

Beställ boken här

Lärarhandledning

För er som vill jobba med boken Ett skepp kom lastat i klassrummet finns här en lärarhandledning med uppgifter till varje kapitel.


Boksamtal i årskurs 1-3

Uppgifterna kan förslagsvis användas före och efter högläsning i klassen.


Boksamtal i årskurs 4-6

Uppgifterna kan förslagsvis användas i samband med läsläxa, parläsning eller vid andra typer av boksamtal i klassen.


Här finns lärarhandledningen som pdf-fil, färdig att skrivas ut och användas.

Här finns lärarhandledningen som word-fil om du vill kunna justera den så att den passar just din klass.

tisdag 13 november 2018

En riktig bok

Ni kanske trodde att boken Ett skepp kom lastat var ett avslutat kapitel? Ni kunde inte ha mer fel. Inom kort kommer boken att finnas tillgänglig som en "riktig" bok. På papper, från ett tryckeri, med omslag, som går att ställa i en bokhylla... Ja, ni vet, en riktig bok helt enkelt. Så fort de sista detaljerna är fixade kommer en länk till var ni kan köpa boken att läggas ut här.

För er som läste boken då den släpptes i digital form här på bloggen kan jag informera om att det är en lite omarbetad version som kommer att släppas. Jorpa, Frappe och Gorm är givetvis de samma som de alltid har varit och i stort så är även deras historia den samma.

Vill man ha boken i digitalt format så kommer den även att finnas tillgänglig som e-bok till ett förmånligt pris.

Till alla lärare som är intresserade av de frågor som släpptes samtidigt som de olika kapitlen släpptes på nätet, så kan jag utlova en förbättrad variant av dessa frågor i en lärarhandledning som kommer att finnas tillgänglig gratis här på bloggen inom kort.

Ha de gott så länge, så återkommer jag inom kort!

//W